6/9-2005
 


Marinad

1 vitlöksklyfta, pressas
1 msk socker
1 msk soya (Ketjap Benteng)
2 msk majsolja
½ tsk curry
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin

500 g kycklingfiléer eller 500 g oxfilé

Skär köttet i bitar stora som två sockerbitar.

Blanda marinaden och låt köttet ligga i den i två timmar.
Använd små grillspett av trä och låt dem ligga och dra i vatten 30 minuter, för att de ej skall brinna upp vid grillningen.
Trä på 6 köttbitar på varje spett.
Lägg spetten på grillen. Vänd dem efter 5 - 10 minuter.

Servera med jordnötssås, brown fried noodles och en sallad av lök och gurka skurna i bitar.

Jordnötssås med kokosnötsmjölk som bas
Jordnötssås med tamarind som bas
Brown Fried Noodles