|
Deg till två pizzor (OBS två pizzor)
1,5 dl mjölk
3 msk olivolja
3 krm socker
3/4 pkt jäst
4,5 dl vetemjöl
Värm mjölken så att den blir ljummen.
Blanda mjölk, olivolja, socker och jäst.
Rör om tills jästen har lösts upp.
Blanda i så mycket mjöl att degen blir smidig.
Knåda degen och blanda i mer mjöl så att degen inte är kladdig men ändå smidig. Knåda degen väl.
Ställ degen för jäsning på en varm plats. Låt jäsa 30-45 min.
Tomatsås
Olivolja
1 st lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Koka tomatsåsen medan degen jäser.
Hacka löken och fräs den lätt tillsammans med vitlöken i olivolja.
Häll i de krossade tomaterna och tomatpurén.
Häll i salt, oregano och timjan.
Låt koka 10 min.
Pålägg till en pizza (OBS till en pizza)
Tomatsås
100 g riven ost
60 g skinka
100 g inlagd paprika
12 st gröna oliver
Mjöla arbetsbänken och forma degen till en pizzabotten.
Sprid ut tomatsås.
Strö över osten.
Lägg på skinka, paprika och oliver.
Baka pizzan i ugnen vid 275 grader (helst 300°) cirka 8 min.
Strö lite oregano över den färdiga pizzan.
Bild
|
|